ARBO catalogus wijn

Hulpmiddel bij verplaatsen van fusten

Knelpunt/risico

Het dagelijks handmatig verplaatsen van fusten kan leiden tot ernstige klachten aan het bewegingsapparaat. Risicofactoren daarbij zijn de te tillen gewichten van de fusten in combinatie met een slechte werkhouding en de vaak vereiste reikbewegingen.

Maatregel/oplossing

Zet hulpmiddelen in voor het vereenvoudigen van het hanteren en verplaatsen van fusten.

Hulpmiddelen


Een fustenhandler is geschikt voor het tillen, kantelen en verplaatsen van fusten. Capaciteit van te tillen gewicht loopt van 35 tot 65 kg.
Met de fustenhandler is het mogelijk om fusten te tillen. De fusten kunnen ook van staand naar liggend worden gekanteld. De fusten worden opgenomen met een grijpsysteem. Het systeem is gebouwd om zowel de 50 liter als de 30 liter fusten te tillen.
De fustenhandler is toepasbaar in combinatie met een balancer. Middels de toepassing van een railsysteem of zwenkarm, kan er een groot werkgebied worden gecreëerd in het magazijn.

 

 

 

 

 

grijparmfusten Grijparmen voor fusten


 
Voor het tillen van fusten in het magazijn is ook de vaculift een geschikt hulpmiddel. De vaculift kan tevens gebruikt worden bij het tillen van dozen.
 

 

 

 

 

 

valkussen

 

 

 

 Door het inzetten van een valkussen is het tillen vanuit de wagen niet meer nodig. De fusten worden rollend of schuivend uit de wagen "gegooid" een vervolgens met een steekwagen verder vervoerd.